Prázdniny u tety Aničky

Autor

Eliška Řezáčová

Tento příběh se stal o letních prázdninách, které jsem trávila společně se sestřenkou Bárou u naší tetičky Aničky. Celé dny jsme si společně hrály, běhaly po lese a dohlížely na tetiny ovce a kozy, aby se dobře napásly. Občas jsme došly na houby, borůvky nebo maliny.

 

Bylo krásné slunečné počasí a moc se nám u Aničky líbilo. Rády jsme jí pomáhaly a každý večer s chutí poslouchaly její hezké příběhy. Nejvíc se mi líbil příběh o skřítkovi, který opatroval v podzemí velký poklad. Při tetině vyprávění jsem si představovala, že i já objevím poklad. A možná bude právě tady, třeba na zahradě, nebo v blízkém lese. Spolu s Bárou jsme ještě před spaním probíraly, co bychom s pokladem udělaly, komu bychom udělaly radost. Než jsme obě usnuly, umínily jsme si, že se hned druhý den vydáme za pokladem.

 

Ráno nás ale vzbudilo deštivé počasí. Nejprve jsme byly s Bárou zklamané, ale pak jsem dostala nápad. Vydáme se na tetinu půdu. Vždyť i tady by se nějaký poklad mohl ukrývat. Budeme ho společně hledat! A vy se určitě budete divit, ale poklad jsme opravdu našly.

 

Skříně na půdě nás mile překvapily. Byly plné krásných šatů a klobouků. Nevěděly jsme, které si vyzkoušet dřív. Na dně jedné z krabic jsme našly krásnou šperkovnici plnou třpytivých ozdob a korálků. Tak takový poklad jsme opravdu nečekaly. Už jsme si představovaly, co všechno si koupíme, kam vezmeme rodiče na dovolenou, čím uděláme ostatním radost.

 

Obrázek: Eliška Řezáčová

 

Radost z pokladu měla hlavně teta Anička, když jsme jí šperkovnici ukázaly. Byly v ní totiž korálky z jejího mládí, které již dávno oplakala. Neměly sice cenu peněžní, ale pamětní.

 

Eliška Řezáčová, 5. ročník

Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Chrudim

 

 

Eliška Řezáčová

Zobrazení: 45364

Hodnocení: 2.5 (1592 hlasů)

Související články:

 

27. 1. 2011

 
 
Vyhledat:
Šotek - Napište mi taky povídku6. 1. 2011 9:30 

To jsem si ale početl! Eliška je moc šikovná pisatelka. To by se mi líbilo, kdyby mi všechny děti poslaly takovou povídku, básničku, pohádku nebo mi napsaly dopis.

Příspěvky do diskuze mohou zasílat pouze přihlášení uživatelé.
«
1/1
«

Eliška Řezáčová

Zobrazení: 42291

Hodnocení: 2.5 (690 hlasů)

Související články:

 

6. 1. 2011