Vydala Vaše základní škola nějaký sborník, na kterém jste se podíleli svými texty či obrázky? Pokud ano, přihlaste se do soutěže Nadílka našich dílek 2011. Jestli ne, dejte nám vědět, že chcete s vydáváním školního sborníku začít, a my Vám s ním pomůžeme.

Vyhlašujeme 2. ročník soutěže Nadílka našich dílek 2011, jehož se mohou zúčastnit všechny mimopražské základní školy. Oproti loňskému ročníku, který nesl podtitul „soutěž školních literárních sborníků“, je letos záběr soutěže širší. Redakce nám mohou posílat nejen literární sborníky, ale jakékoliv sborníky, které vydaly ve školním roce 2010/2011. (Můžete zasílat i starší sborníky, ale jen ty, které nebyly zaslány do 1. ročníku naší soutěže.) Důležité je, abyste většinu práce na sborníku odvedli vy, žáci – tedy abyste byli autory textů, obrázků či fotografií. (Učitelé vám samozřejmě mohou s vydáním sborníku pomáhat…)

Přihlášky s ukázkami sborníků můžete posílat na naši adresu do 24. května 2011. Více informací o soutěži naleznete v rubrice Literární sborníky (http://www.sotkoviny.cz/vase-dilka/literarni-sborniky), kde si prohlédnete sborníky z loňského ročníku soutěže Nadílka našich dílek 2010. Ukázky z těchto sborníků jsou také součástí putovní Výstavy školních časopisů a literárních sborníků, která postupně objede všechny kraje v Čechách a na Moravě (http://www.sotkoviny.cz/fotogalerie/putovni-vystava). 

Jak se přihlásit do soutěže školních sborníků? Vyplňte přihlášku a zašlete ji v elektronické podobě jako přílohu na e-mailovou adresu sbornik@abeceda-os.cz do 24. května 2011.

Vytištěnou přihlášku pošlete do 24. května 2011 poštou společně se třemi exempláři Vašeho sborníku na adresu: ABECEDA, o.s, Svatoslavova 611/3, 140 00 Praha 4 – Nusle.

Do konce května vyhodnotí odborná porota zaslané sborníky a vybere vítěze v jednotlivých kategoriích a určí absolutní pořadí nejlepších sborníků. Jejich redaktory v červnu pozveme na slavnostní vyhlášení výsledků spojené se zajímavou exkurzí. Porotci budou moci udělit originálním sborníkům čestná uznání. Nebojte se poslat svůj školní sborník do naší soutěže, i když se Vám zdá, že má řadu nedostatků. Každá redakce totiž obdrží tipy, jak svůj sborník vylepšit!

Porotci se zaměří na následující hodnotící kritéria:

1) Kvalita textů

2) Propojení textů a ilustrací (fotografií)

3) Celkový vzhled sborníku

Případné dotazy Vám zodpoví Radek Sárközi (sarkozi.radek@abeceda-os.cz). 

Přílohy:

Přihláška do soutěže Nadílka našich dílek 2011

• Fotografie z našich akcí: http://abeceda-foto.rajce.idnes.cz

Tereza Srpová

Zobrazení: 26301

Hodnocení: 2.0 (1307 hlasů)

 

11. 5. 2011

 
 
Vyhledat:
«
0/0
«
Příspěvky do diskuze mohou zasílat pouze přihlášení uživatelé.

Tereza Srpová

Zobrazení: 24389

Hodnocení: 2.6 (667 hlasů)

 

18. 4. 2012